Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω

 

Ιερά Οδός 294

(Εμπορικό Κέντρο La Mirage – 1ος όροφος)

Τ.Κ. 122 43 – Αιγάλεω

 

Τηλ / Fax. 210-5910421

http://so-aigaleo.blogspot.com

 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(10 Φεβρουαρίου 2009)

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του Σ.Ο.Αιγάλεω!

 

Σε μια όμορφη και λιτή τελετή στην αίθουσα του σωματείου, στο εμπορικό κέντρο La Mirage (Ιερά Οδός 294, 1ος όροφος), την Κυριακή 8/2/2009 ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του για τη νέα χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά από τα μέλη του σωματείου ενώ τα νεαρότερα από αυτά, με τη χαρούμενη διάθεσή τους, έδωσαν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τόνο στην τελετή.

Η εκπροσώπηση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν φέτος μικρότερη από άλλες χρονιές. Αιτία η ταυτόχρονη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αγάπης και της Συναυλίας Ειρήνης που διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ στο Σύνταγμα την ίδια ώρα. Έτσι, το Δήμαρχο Αιγάλεω εκπροσώπησε ο νέος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και φίλος του σωματείου κ. Γιώργος Καραχάλιος ενώ, για ακόμη μία χρονιά, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και η δημοτική σύμβουλος κ. Ειρήνη Δράκου από τη δημοτική παράταξη “Αιγάλεω – Νέα Εποχή”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι και φίλοι από άλλα σωματεία όπως ο κ. Γιώργος Τσουνής πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημία Χαλκίδας, ο κ. Νικόλαος Σπυρακόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Δυτικής Αττικής και ο κ. Δημήτρης Λιάσκος από το Σκακιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελευσίνας ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε -με νόημα- προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ότι: «Το Σκάκι είναι ένα άθλημα που καλλιεργεί τη μνήμη όχι μόνο των νεαρών αθλητών αλλά και των γονέων τους οι οποίοι θυμούνται ποιοι βοηθούν και παραστέκονται στο σωματείο...» J

Στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος του Σ.Ο.Αιγάλεω κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου όσο και ο έφορος ανάπτυξης κ. Γιάννης Σπυρακόπουλος τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί το σωματείο στον τομέα της ανάπτυξης και διάδοσης του σκακιού (παραπάνω από 80 παιδιά στα τμήματα ανάπτυξης, τμήματα εκμάθησης σκακιού σε σχολεία, διοργάνωση σχολικών αγώνων, ο Σ.Ο.Αιγάλεω είναι πάντα το σωματείο με το μεγαλύτερο αριθμό ενεργών αθλητών πανελλαδικά (πάνω από 70 ενεργοί αθλητές, κάθε Κυριακή δραστηριοποιούνται 40 αθλητές σε διάφορες διοργανώσεις)) και αναφέρθηκαν στις πολλές αγωνιστικές επιτυχίες του σωματείου σε αττικό και πανελλήνιο επίπεδο τόσο σε ατομικές όσο και διασυλλογικές διοργανώσεις με σημαντικότερη, φυσικά, την άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο τόσο στην κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών του αναγκών όσο και στην εξεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων (περί τις 15.000 ευρώ) για τη συμμετοχή της ομάδας στην Α’ Εθνική τον Ιούλιο που έρχεται.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω για τις ατομικές και ομαδικές τους διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε. Έτσι βραβεύτηκε η ομάδα παίδων-κορασίδων κάτω των 12 ετών για τη 3η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αττικής 2008 κάτω των 12 ετών (Π. Δρακόπουλος, Γ. Μαργαρίτης, Ι. Αποστολάκος, Π. Καλόφωνος, Δ. Λαδάς, Ειρήνη και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση), η ομάδα γυναικών για τη 2η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αττικής Γυναικών 2008 (Ε. Σκυριανόγλου, Θ. Κουτσογιαννοπούλου, Χ. Κιζιρίδου, Μ. Χριστοπούλου, Ειρήνη και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση) καθώς και η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στο Β’ Γκρουπ στο Κύπελλο “Σπύρος Μπίκος” 2008 (Α. Ρουμελιώτης, Δ. Γεωργούλιας, Χ. Τσερκέζης, Φ. Πετρόπουλος, Φ. Σταθόπουλος, Ε. Ρήγας, Κ. Κάτσιος, Π. Ρηγάτος, Γ. Γεωργακάκος, Α. Νικολέρης, Κ. Κουτσογιαννόπουλος)

Βραβεύτηκαν επίσης για τις ατομικές τους επιτυχίες οι:

Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου: 6η θέση στην Ελλάδα για το 2008, 1η θέση στην Αττική για 2009 (Κορίτσια <18 ετών))

Λεωνίδας Λιάσκος: 2η θέση στην Αττική για το 2009 (Αγόρια <16 ετών, ισοβαθμία στις θέσεις 1-2), 2η θέση στην Αττική για το 2008 (Αγόρια <18 ετών), 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό 2008 (Γ’ Γυμνασίου)

Πολυχρόνης Δρακόπουλος: 2η θέση στην Αττική για το 2009 (Αγόρια <18 ετών)

Παναγιώτης Καλόφωνος: 2η θέση στην Αττική για το 2009 (Αγόρια <10 ετών)

Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση: 2η θέση στην Αττική για το 2009  (Κορίτσια <10 ετών)

Αποστόλης Τσιροπούλας: 3η θέση στην Αττική για το 2009 (Αγόρια <20 ετών)

Γιώργος Γεωργακάκος: 3ος θέση στην Αττική για το 2008 (Αγόρια <20 ετών)

Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση: 3η θέση στην Αττική στο Σχολικό 2008 (Δ’ Δημοτικού), 4η θέση στην Αττική για το 2009  (Κορίτσια <12 ετών)

Τέλος για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν στα νεανικά πρωταθλήματα της Αττικής για το 2009 βραβεύτηκαν οι: Παναγιώτης Λάσπας (5η θέση, Αγόρια <10 ετών), Παρασκευή Παλιούρα (5η θέση, Κορίτσια <08 ετών), Γιώργος Καραγιάννης (7η θέση, Αγόρια <10 ετών) και Γιάννης Κατοπώδης (6η θέση, Αγόρια <18 ετών).

Το φλουρί της πίττας βρήκε ο Γιώργος Κουλαξουζίδης που πήρε ως δώρο ένα κινητό τηλέφωνο προσφορά της εταιρείας WIND ενώ σε όλους τους βραβευθέντες δόθηκαν σκακιστικά βιβλία και τεύχη του περιοδικού “Σκάκι για Όλους” που προσέφεραν οι Εκδόσεις “Κέδρος”.

Στόχος του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω για το 2009 είναι μία καλή πορεία στην Α’ Εθνική (στόχος, όμως, που απαιτεί την εξεύρεση σημαντικών οικονομικών πόρων και σε αυτό πρέπει να συνδράμουν οι τοπικοί φορείς, όπως ο Δήμος Αιγάλεω, αλλά και, γιατί όχι, οι επιχειρηματίες της πόλης), η ακόμη καλύτερη παρουσία τόσο στις διασυλλογικές διοργανώσεις όσο και στα ατομικά πρωταθλήματα της Αττικής αλλά και η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή μας με ιδιαίτερη έμφαση στο σχολικό σκάκι και τα σχολικά πρωταθλήματα.